Youtube Üzerinden Para Kazanma

  

Tartışmasız olarak dünyanın en büyük video barındırma ve video seyretme sitesi olan Youtube ile web üstünden gelir elde edebilmek mümkündür. Youtube’dan para kazanmanın en oldukça denenen yolu ise içerik üreterek para kazanma yöntemidir. Bu yöntemde Youtube ziyaretçileri tarafınca izlenecek videolar üretirsiniz ve videolarınızın arasında reklam yayınlayarak para kazanabilirsiniz. Reklamlar ise yeniden Google tarafınca Adsense platformu aracılığı ile gösterilir.


Videolarınızın önünde veya arasında yayınlanan reklamlar, yayınlanma ve tıklama başına gelir elde etmenizi sağlar. Ayrıca reklam izlememek için Youtube Premium üyesi olan ziyaretçilerin izlemelerinden de hisse alabilirsiniz. Ancak Youteber (Youtube içerik üreticisi) olarak para kazanabilmeniz için, kanalınızın en az 1000 takipçi sayısına ve son 12 ay arasında 4000 saat video yayınlanma süresine erişmiş olması gerekir.









     Youtube ile para kazanmanın bir öteki yolu da “sponsor geliri elde ederek para kazanma” metodudur. Bu metotta; Youtube reklamlarına ayrıca video içine sponsor firmaların reklamlarını manuel olarak ekleyebilirsiniz. Kanalınıza ve videolarınıza sponsor olacak kişileri kendiniz bulabileceğiniz gibi, bu işlerle uğraşan ajanslara da başvurabilirsiniz. Elbette yayınlanma sayılarınızın sponsor olmak isteyen kişileri cezbetmesi gereklidir.


Eğer yüksek yayınlanma sayılarına ulaşacak bir fikriniz yoksa, ürün araştırma videosu yayınlayarak da Youtube üstünden para kazanmaya çalışabilirsiniz. İnternet üstünde herhangi bir ürün hakkında arama meydana getiren kişilere, o ürünün kullanması hakkında videolar göstererek; ürün satışı gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski